Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο δώρο, που δόθηκε στον άνθρωπο


Ο αληθινός και μοναδικός σκοπός της ζωής και των πνευματικών επιτευγμάτων του ανθρώπου στη γη είναι η ένωσή του με τον Θεό.

Ν’ αγαπάμε το αγαθό, να κλαίμε μ’ εκείνους που κλαίνε, να χαιρόμαστε μ’ εκείνους που χαίρονται, ν’ αγωνιζόμαστε για την αιώνια ζωή -αυτός είναι ο στόχος και η πνευματική μας ομορφιά.

Τώρα στον κόσμο βασιλεύει πνευματικό σκότος. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε φώς και αλάτι (ΣτΜ: "Ὑμεῖς ἐστε τὸ ἅλας τῆς γῆς", "Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου", Ματθ. 5-13, 5.14 αντίστοιχα).

Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο δώρο, που δόθηκε στον άνθρωπο για να κερδίσει τη μακάρια αιωνιότητα.
Χωρίς τη Θεία Χάρη, η ψυχή πεθαίνει αιώνια.

Πνευματικός πλούτος είναι η υπομονή, η ταπεινότητα, η υπακοή και η αγάπη για τον Θεό και για τους ανθρώπους.

Όποιος ακολουθήσει αγόγγυστα το στενό μονοπάτι, θα λάβει ανταμοιβή στην κατοικία του Ουράνιου Πατέρα.
Το αγόγγυστο κουβάλημα του Σταυρού ζωής δεν κάνει πιο έντονα τα βάσανα στις ψυχές μας, αλλά, αντίθετα, τ’ ανακουφίζει και, επιπλέον, μαλακώνει ακόμη και την πιο σκληρή ψυχή.

Η αντιμετώπιση από μέρους μας των όποιων δοκιμασιών με υπομονή, ταπεινότητα και ηρεμία, έχει ως αποτέλεσμα ότι σε συντομότατο χρόνο οι δοκιμασίες αυτές αμβλύνονται και σταματούν να ταράζουν την ψυχή, ενώ η μεμψιμοιρία όχι μόνο επιμηκύνει τον χρόνο αποκατάστασης της ηρεμίας, αλλά προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή στην ψυχή και με αυτόν τον τρόπο η δοκιμασία οξύνεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις