Δώσε για να σου δώσει ο Θεός εκατό φορές περισσότερα από όσα έδωσες

Για να έχουμε ευλογία από το Θεό σαν άτομα, σαν οικογένειες, σαν έθνος, πρέπει να εξομολογούμαστε και να εκκλησιαζόμαστε τακτικά, να λέμε την ευχούλα αδιάλειπτα: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε με», «Υπεραγία Θεοτόκε Σῶσον ἡμᾶς».
 
. Να νηστεύουμε Τετάρτη και Παρασκευή από λάδι και τις άλλες ημέρες νηστείας που ώρισε η Εκκλησία. Μία αιτία που αρρωσταίνουμε από καρδιά, εγκεφαλικά, καρκίνο και άλλες αρρώστιες, είναι ότι δεν τηρούμε τις νηστείες (πολυφαγία-γαστριμαργία) και ο Θεός δεν μας προστατεύει. Αφήνει τα μικρόβια και μας προσβάλλουν.
 
Να διαβάζουμε την Αγία Γραφή κάθε μέρα. Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος λέει: «Η των Γραφῶν ἀνάγνωσις, των ουρανών έστι η επάνοιξις».
Να κάνετε ελεημοσύνη σε φτωχές οικογένειες.

Μας λέει η λογική: «Mην δίνεις, γιατί θα στερηθείς και θα πεινάσεις». Μας λέει η πίστη: «Δώσε για να σου δώσει ο Θεός εκατό φορές περισσότερα από όσα έδωσες».
 
. Κουλός είναι αυτός που δεν έχει χέρια. Όμως, τα χέρια του κουλού είναι πολύ καλύτερα από τα χέρια του τσιγκούνη. Θέλεις να γίνεις φτωχός και εσύ κι εγώ; Θησαύριζε. Θέλεις να έχεις αφθονία; Σκόρπιζε με την ελεημοσύνη. Θέλεις να γίνεις ζητιάνος; Aποθήκευε. Θέλεις να πεθάνεις από την πείνα; Kλείσε τα μάτια σου και τα αυτιά σου στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη δυστυχία.

Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης




Δημοφιλείς αναρτήσεις